Nieuw blog bericht 4

zaterdag 16 juli 2022 12:47

Flessenpost publicatie 8 juli

Krachtplaatsen & komkommertijd

 

Wat ik zo mooi vind aan gemeente is dat Bergen, Egmond en Schoorl heel anders zijn, volstrekt authentiek op zichzelf en dat iedere kern een soort verrijking is. De stranden alleen al zijn onvergelijkbaar met elkaar. Ik hoorde een spirituele beeldspraak: dat mooie plekken, krachtlijnen en communities krachtplaatsen voor een Nieuwe Aarde vormen. Vanwege werken met het hoofd, kreeg ik dringend ook neiging om me weer wat spiritueler te bewegen, maar wel met beide benen op de grond. Te leven met de natuur, het hart geopend, openstaand voor wat er ‘mag’ gebeuren.

Gelooft een advocaat in wonderen? Jazeker! Jarenlang heb ik andere mensen helpen ont-stressen, ontspannen en energetisch waar te nemen. Als advocaat ben je bezig met feiten, technisch werk en strategie. Naast dat ik meer een buitenmens ben geworden sinds ik in het Schoorlse leef, kwam bij toeval Moon Yoga Club (Bergen) weer op mijn pad en naast dat ik de yoga weer nodig bleek te hebben, bleek de yoga ook mij weer te nodig te hebben. Ik heb me na enige aarzeling voor een uurtje als docent aldaar verbonden. Hoera, een nieuwe krachtplek!

Mensen zijn me nooit los van yoga gaan zien, hoe zeer ik ook mijn best deed. Geinspireerd door Moon overwoog ik toen: ‘waarom het kind met het badwater weggooien?’ Ik weet nog niet hoe, maar ik zie Leefrecht Advocatuur integraal. Je bent wie je bent, en je doet wat je doet, maar tot de kern afgebroken zijn we bewustzijn, energie, een unieke Ziel, het niets, het Alles. Trek je je toga of je yoga aan? Maakt het uit?

Mensen verder helpen, nieuwe ruimte en mogelijkheden scheppen voor mensen, daar gaat het om en zo mooi dat ik tegelijkertijd in een grotere opdracht ben geland, waar ik mij heel onverwachts bezighoud met een mix van financieel recht, de Avg (privacyrecht) en mensenrechten. We gaan natuurlijk ook voor rechtvaardigheid. Ik help een bedrijf, dat mensen helpt om financieel tot doorbraak te komen, wat hen kans geeft op een nieuw leven. Vanuit de toga-yoga gezegd: Ik ben een advocaat, die dus vecht voor nieuwe mogelijkheden voor mensen binnen een ruimte van vrede. Een nieuwe Aarde dus…

De zomer blijven we grotendeels thuis. Wie wil er nu niet verblijven op een krachtplaats? Om de hoek, in de tuin, op een van de mooie stranden? Genietend en aan het werk, maar ook: het reizen en verplaatsen nodigt minder uit. Zo opgelucht en dankbaar dat dit nu niet persé meer hoeft. Moeiteloos thuis, of vol moeite als een russisch roulette het vliegveld op, - of je mag -, als je er al komt, met de hypothetische tractoren op de weg. Ik geniet deze zomer zowel van de natura 2000 heide en ga ook samen met alle boeren meer genieten en bezinnen tijdens de komkommertijd. Leefrecht Advocatuur geeft, opkomend voor jezelf met oog voor de ander ruimte tot vrede.

Liggend aan het strand, starend naar de lucht, hoor ik het ruizen van de zee, word ik langzaam wakker uit mijn eigen meditatiemomentje.

Godaya Komen (www.leefrechtadvocatuur.com)